De la stimularea producției de colagen, până la diminuarea semnelor de îmbătrânire și corectarea petelor pigmentare, Vitamina C este un ingredient extrem de eficient, folosit în îngrijirea pielii, având o mulțime de beneficii*. Există o multitudine de mituri și informații eronate cu privire la Vitamina C, de aceea este important să înțelegem și să știm adevărul despre beneficiile serumurilor cu Vitamina C.

Kiehl’s a devenit pionier odată ce chimiștii noștri au reușit stabilizarea procentului de 10.5% Vitamina C din serumul concentrat Powerful Strength Line Reducing Concentrate. Acest produs preferat de clienți are în prezent o formulă îmbunătățită cu 12.5% Vitamina C* și Acid Hialuronic, reușind să penetreze în profunzimea pielii, să reducă vizibil liniile fine și ridurile, să minimizeze apariția porilor, oferind tenului un aspect luminos.
Cu 10.5% Acid L-Ascorbic și 2% Vitamina Cg, Vitamina C antioxidantă din formula noastră patentată rămâne eficientă pe piele până la 6 zile.

Află mai multe despre acest ingredient atât de îndrăgit și cum să alegi cele mai bune produse cu Vitamina C pe care să le integrezi în rutina ta zilnică de îngrijire.

*Cu 10.5% Vitamina C pură și 2% Vitamina Cg.

Powerful Strength Line Reducing Concentrate

CUMPĂRĂ ACUM

ADEVĂR: Nu toate serumurile cu Vitamina C sunt create la fel

De fapt, există câteva forme diferite de Vitamina C care sunt folosite în formulele produselor de îngrijire a tenului. Deși au beneficii comune, Vitamina C pură (L-Ascorbic Acid) este absorbită în piele și începe să lucreze imediat ce intră în contact cu aceasta, în timp ce Vitamina Cg (Ascorbyl Glucoside) se activează o dată absorbită în straturile superioare ale pielii pentru a stimula activitatea Vitaminei C în timp.
Serumurile și formulele Kiehl’s cu Vitamina C încorporează eficient o formă de Vitamină C topică care este atent selectată pentru a-și maximiza eficacitatea.

MIT: Cu cât mai multă Vitamina C, cu atât mai bine

Desi poate părea că un nivel ridicat de Vitamina C ar face mai mult bine, aceste formule pot de fapt sensibiliza tenul sau pot fi mai puțin eficiente dacă nu sunt stabilizate corespunzător. Atunci când produsele au concentrații prea mari de Acid L-Ascorbic (Vitamina C) pielea se poate irita foarte ușor. Kiehl’s selectează cele mai bune forme de Vitamina C stabilizată în concentrații eficiente, dar blânde cu tenul. În plus, produsele noastre sunt testate dermatologic, demonstrând siguranța utilizării lor pe toate tipurile de ten, inclusiv pe pielea sensibilă.

MIT: Serumurile cu Vitamina C făcute acasă sunt la fel de eficiente ca orice alte formule

Acid L-Ascorbic (Vitamina C) este un ingredient instabil, ceea ce înseamnă că oxidează în momentul expunerii la lumină, aer sau căldură, devenind mai puțin eficient. Această formă de Vitamina C poate fi foarte greu stabilizată în serumuri și trebuie formulată la un nivel de pH specific pentru a se asigura că este eficientă și oferă beneficii pielii. Chimiștii Kiehl’s au fost pionieri în folosirea Vitaminei C în îngrijirea pielii, în momentul în care au stabilizat pentru prima dată Acidul L-Ascorbic într-o formulă fără apă, acum mai bine de 15 ani.

Dr. Victor Clătici, medic dermatolog

“Mai multe studii clinice au indicat faptul că nivelul de Vitamina C este mai scăzut în cazul pielii îmbătrânite sau expuse excesiv la soare. Într-adevăr, expunerea la stresul oxidativ cauzat de poluare și radiații UV a fost asociată cu un nivel redus de Vitamina C în straturile epidermei.
De aceea, Vitamina C (Acid Ascorbic) este vitală pentru sănătate și frumusețe. Viața în societatea modernă “cere” mai multă Vitamina C, fiind esențială folosirea produselor cu aplicare locală ce conțin un nivel ridicat din această vitamină.”

- Dr. Victor Clătici, medic dermatolog

ADEVĂR: Pielea ta are nevoie de Vitamina C topică

Așa cum Vitamina C este o parte esențială a sănătății tale, este, de asemenea, un pas important în rutina de îngrijire a tenului. Corpul uman nu își produce propria Vitamina C, ci se bazează pe obținerea ei prin suplimente nutriționale și prin aplicări locale.** Utilizarea zilnică a unui serum de față cu Vitamina C stabilizată te va asigura că pielea ta va se va bucura de toate beneficiile acestui ingredient atât de iubit.

MIT: Serumurile cu Vitamina C sunt fotosensibilizante

În realitate, Vitamina C topică s-a dovedit a fi o a doua “linie apărare” împotriva razelor dăunătoare UVA, contribuind totodată la consolidarea barierei de apărare antioxidante a pielii. Recomandăm aplicarea unui serum cu Vitamina C dimineața, înaintea aplicării unui produs cu factor de protecție solară.***

ADEVĂR: Produsele cu Vitamina C sunt potrivite tuturor tipurilor de ten

Vitamina C are beneficii pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru tenul sensibil sau uscat. Pe lângă faptul că ajută la estomparea petelor pigmentare și diminuarea liniilor fine și a ridurilor, folosirea unui serum cu Vitamina C oferă o protecție antioxidantă, ajutând la apărarea împotriva radicalilor liberi care afectează pielea.

MIT: Serumurile cu Vitamina C nu sunt potrivite pentru tenul sensibil

Serumurile cu Vitamina C de la Kiehl’s sunt formulate cu atenție pentru a fi suficient de blânde pentru pielea sensibilă, fiind testate pe eșantioane de 50% persoane cu ten sensibil. Atunci când introduci un serum cu Vitamina C în rutina de îngrijire, începe prin a-l aplica o singură dată pe zi, apoi, treptat, îl poți folosi de 2 ori pe zi. Consultă întotdeauna un medic dermatolog atunci când introduci un produs nou de îngrijire în rutina ta.

ADEVĂR: Păstrează serumul cu Vitamina C într-un loc uscat, ferit de razele soarelui

Serumurile cu Acid L-Ascorbic se păstrează cel mai bine în locuri ferite de umezeală, de aceea nu este recomandat să le ții în baie. În plus, pentru a proteja formula și pentru a-i menține proprietățile cât mai mult timp, este indicat ca serumul cu Vitamina C să fie într-o sticluță închisă la culoare și să fie depozitat ferit de lumina directă.

ADEVĂR: Serumul cu Vitamina C se aplică înainte de crema hidratantă

Modalitatea corectă de aplicare a serumurilor este pe tenul curat, tonifiat (cu o loțiune tonică). Apoi se poate aplica o cremă hidratantă, care va ajuta la “sigilarea” serumului pe ten și menținerea beneficiilor acestuia un timp mai îndelungat.

MIT: Serumurile cu Vitamina C se aplică doar dimineața

Știm deja că Vitamina C ajută la protejarea pielii în timpul zilei, dar este de asemenea un ingredient eficient în rutina de îngrijire de seară. În formula noastră, Vitamina C antioxidantă rămâne în piele până la 6 zile! Pentru cele mai bune rezultate, utilizează serumul Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate de două ori pe zi, dimineața și seara.

ADEVĂR: Serumurile cu Vitamina C NU au doar efect anti-aging

Nivelul de Vitamina C din piele se diminuează în timp, astfel încât utilizarea unor produse de îngrijire a pielii cu Vitamina C este importantă pe măsură ce înaintezi în vârstă. Cu toate acestea, poți folosi produse cu Vitamina C ale căror formule să fie eficiente dinaintea apariției liniilor fine sau a ridurilor, fiind o bună modalitate de prevenție. Aceste formule oferă un plus de strălucire și luminozitate tenului, iar protecția antioxidantă apără pielea de semnele timpurii ale îmbătrânirii.

Tipuri de Vitamina C folosite în îngrijirea tenului

Vitamina C Pură

Acidul L-Ascorbic, sau Vitamina C pură, este un ingredient puternic, folosit în îngrijirea pielii care se absoarbe rapid și începe să “lucreze” imediat. Acesta este un ingredient recomandat de medicii dermatologi, fiind frecvent utilizat în formulele produselor anti-aging pentru a îmbunătăți textura și strălucirea pielii, contribuind în același timp la diminuarea aspectului liniilor fine și a ridurilor. Serumul Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate de la Kiehl’s este formulat cu 10,5% Vitamina C pură.

Vitamina Cg

Vitamina Cg sau Ascorbyl Glucoside este un derivat al Vitaminei C care oferă protecție antioxidantă și ajută la reducerea semnelor vizibile ale îmbătrânirii. Serumul Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate are în formulă 2% Vitamina Cg pentru a ajuta la îmbunătățirea eficacității beneficiilor Vitaminei C în timp.****
Ascorbyl Glucoside este întâlnit și în formula unui produs preferat de bărbați – Facial Fuel Moisture Treatment.

Vitamina C activată

Este un derivat de Vitamina C cunoscut pentru proprietățile sale de corectare și prevenire a petelor pigmentare. Această formă puternică de vitamina C pătrunde rapid în piele pentru a ajuta vizibil la uniformizarea nuanței pielii și pentru a îmbunătăți aspectul acesteia.