Ce sunt petele pigmentare?
Petele pigmentare sunt colorații care sunt frecvent observate pe față, dar pot apărea și pe alte părți ale corpului, cum ar fi pieptul, spatele și brațele. Aceste decolorări ale pielii sunt forme de hiperpigmentare care sunt adesea maronii, dar pot apărea și în culori albastre sau gri în funcție de tonul pielii.I
Ce cauzează apariția petelor pigmentare?
Când pielea devine iritată sau deteriorată, poate fi declanșată producerea de melanină sau pigment, care poate provoca decolorări vizibile ale pielii. Cele două cauze principale ale petelor pigmentare sunt:
- Radiațiile UV
- Iritarea sau Deteriorarea pielii
Ce este hiperpigmentarea?
Hiperpigmentarea este o afecțiune comună a pielii care apare atunci când o porțiune sau o zonă a pielii se întunecă din cauza creșterii concentrației de melanină. Hiperpigmentarea postinflamatorie apare atunci când pielea se deteriorează sau se inflamează și determină pigmentarea pielii. Semnele postacneice sunt o formă obișnuită de hiperpigmentare postinflamatorie.
Cum provoacă soarele petele pigmentare sau discromiile?
În același mod în care supraexpunerea la radiațiile UV poate provoca arsuri solare, soarele poate provoca, de asemenea, apariția altor tipuri de pigmentări. Pe lângă formarea de pete pigmentare, soarele poate provoca accelerarea discromiilor existente.II Aplicarea zilnică a unei protecții solare faciale este o modalitate esențială de apărarea a pielii de razele UV și a prevenirii formării petelor solare.
Cum provoacă urmele post-acneice pete pigmentare pe piele?
Atunci când pielea prezintă inflamații sau iritații, aceasta produce adesea melanină care poate provoca pete pigmentare. Acneea este o cauză frecventă de perturbare care poate face ca pielea să rămână cu pete, chiar și după ce inflamația trece. Când ai semne de acnee, tratează-le rapid și evită să intervi asupra lor. Agresarea unei inflamații existente poate crește probabilitatea formării unui semn post-acneic.
Cum poți ajuta la prevenirea punctelor pigmentare?
TPentru a preveni formarea petelor pigmentare, aplică protecție solară cu protecție UVA / UVB cu spectru larg în fiecare zi pentru a proteja pielea de radiațiile UV dăunătoare. Deși este posibil să nu vezi o diferență imediată, acest pas preventiv îți va ajuta în mod semnificativ pielea în timp. Dacă ai și pete pigmentare cauzate de imperfecțiuni, utilizează produse de îngrijire pentru pielea predispusă la acnee care ajută la reducerea erupțiilor și la menținerea pielii cu aspect sănătos. Cu cât durează mai mult roșeața, poate crește probabilitatea ca aceasta să formeze un semn post-acneic, așa că tratează rapid orice erupții cu o formulă țintită, cum ar fi un tratament local cu Acid Salicilic. Formulele cu Vitamina C sau Acid Salicilic pot ajuta, de asemenea, la diminuarea petelor pigmentare și la reducerea vizibilității acestora.
Cum se pot trata petele pigmentare și discromiile?
Chiar dacă îți protejezi pielea de radiațiile solare și ajuți la menținerea tenului uniform, petelor pigmentare existente le poate lua ceva timp să se estompeze.I Produsele de îngrijire a pielii cu efect de iluminare pot ajuta la estomparea petelor pigmentare și la diminuarea vizibilă a aspectului lor pe parcursul timpului. Când observi pete pigmentare pentru prima dată, rezistă tentației de a exfolia excesiv pielea. Exfoliantele dure pot provoca iritații care pot determina apariția mai multor pete pigmentare.
Care sunt ingredientele recomandate pentru estomparea petelor pigmentare și a discromiilor?
Vitamina C Activată este un derivat al Vitaminei C, cunoscută pentru că ajuta la sporirea luminozității tenului. În cadrul formulelor de îngrijire a pielii cum ar fi Clearly Corrective™ Dark Spot Solution, Vitamina C Activată ajută la scăderea producției de melanină a pielii, previne formarea de noi grupuri de melanină și chiar încetinește transferul melaninei la suprafața pielii, pentru a ajuta la minimizarea șanselor de formare a discromiilor. Vitamina C Activată pătrunde efectiv în piele și este activă la nivelul acesteia pentru o perioadă mai lungă de timp decât alte forme de Vitamina C, făcându-l un ingredient ideal pentru sporirea luminozității tenului.III În cadrul formulelor de skincare, Extractul de Mesteacăn Alb este un alt ingredient de îngrijire a pielii cunoscut pentru că ajută la prevenirea petelor pigmentare și discromiilor.
Care este rutină de îngrijire recomandată pentru estomparea petelor pigmentare?
Dacă ai un ton neuniform al pielii, alege o rutină de îngrijire a pielii pentru sporirea luminozității tenului. Începe cu un gel de curățare exfoliant care poate purifica ușor pielea și elimina murdăria și poluarea. După curățare, aplică o apă tratament cu ingrediente active folosind mâinile sau o dischetă de bumbac. Ajută la tratarea petelor pigmentare cu un corector concentrat pentru pete pigmentare sau o cremă de față hidratantă pentru netezirea pielii. Finalizează rutina de îngrijire a pielii cu o protecție solară facială pentru a apăra tenul de radiațiile UV și pentru a preveni formarea de noi pete pigmentare.