Main content

Ghidul Tău De Îngrijire A Pielii Sensibile

Dacă ai ocazional o sensibilitate la produsele de îngrijire a pielii sau te confrunți constant cu roșeață și uscăciune, află cum să poți avea grijă de pielea sensibilă. La Kiehl’s, chimiștii noștri se angajează să formuleze produse de îngrijire a pielii sensibile. În dezvoltarea formulelor noastre, avem grijă să selectăm ingrediente despre care se știe că sunt eficiente, dar blânde. Dincolo de dezvoltarea îngrijirii pielii potrivite pentru pielea sensibilă, ne ducem angajamentul cu un pas mai departe, testând portofoliul nostru pe eșantioane cu 50% piele sensibilă. Descoperă mai multe despre semnele sensibilității pielii și despre modul în care poți fortifica pielea sensibilă.

Ce este pielea sensibilă?

Când vorbim despre pielea sensibilă ne referim deseori la sensibilitatea la factori precum vremea, mediul înconjurător și chiar produsele topice de îngrijire a pielii. În timp ce pielea sensibilă variază de la o persoană la alta, mulți oameni declară că au o piele sensibilă, reactivă, iritabilă sau intolerantă. Femeile și bărbații sunt la fel de afectați de pielea sensibilă, dar este posibil ca femeile să observe mai mult sensibilitatea, deoarece folosesc adesea o gamă mai largă de produse pentru îngrijirea pielii. Deseori caracterizată prin roșeață și uscăciune, pielea sensibilă nu prezintă întotdeauna semne vizibile, dar poate fi atribuită și sentimentelor de disconfort. Aceste sentimente și caracteristici pot fi mai proeminente în anumite zone ale pielii și chiar în zone specifice ale feței.

Ce cauzează pielea sensibilă?

Deși nu există o cauză clară a ceea ce determină pe cineva să aibă pielea sensibilă, aceasta poate fi agravată de diverși factori interni și externi. Află mai multe despre acești agresori și cum pot să îți afecteze pielea.


Vremea

Temperaturile extrem de reci, căldura excesivă și vânturile puternice pot face ca pielea să se simtă uscată, iritată sau inconfortabilă. Pe măsură ce anotimpurile se schimbă, pielea sensibilă poate fi afectată de schimbarea condițiilor meteo.


Radiațiile UV

Chiar și în zilele înnorate, radiațiile UVA și UVB pot provoca daune barierei de protecție a pielii. Pentru tipurile de piele sensibilă care pot avea deja o barieră a pielii slăbită, această deteriorare poate face ca bariera pielii să fie și mai sensibilă la agresorii externi și astfel să simți disconfort.


Poluarea

Poluanții pot provoca, de asemenea, semne vizibile de sensibilitate sau sentimente de disconfort. Radicalii liberi găsiți în poluanți pot provoca oxidarea care duce la semne timpurii ale îmbătrânirii. În special în orașe și zone cu poluare ridicată este important să folosești zilnic pentru îngrijirea pielii produse anti-poluare și antioxidante, pentru a ajuta la protejarea și apărarea pielii.


Stresul

Stresul poate afecta pielea și poate provoca uscăciune, roșeață sau alte semne de disconfort în anumite zone. A-ți lua timp pentru a te relaxa poate ajuta pielea să minimizeze stresul și disconfortul.


Somnul

Somnul este o componentă esențială a reînnoirii celulare a pielii, iar lipsa acestuia poate reduce posibilitatea barierei pielii de a se repara. Asigură-te că te odihnești și dormi suficient, astfel încât pielea ta să se poată regenera peste noapte.


Dieta Alimentară

O dietă sănătoasă și hrănitoare ajută pielea să se simtă și să arate mai bine. Alege mese bogate în vitamine, minerale și antioxidanți pentru a ajuta pielea să capete un aspect sănătos.


Schimbările de Temperatură

Schimbările extreme de temperatură, aerul condiționat și zborurile lungi pot, de asemenea, agrava condiția pielii. Dacă simți disconfort, este posibil să fii nevoit să îți adaptezi rutina de îngrijire a pielii atunci când călătorești sau ori de câte ori pielea se simte uscată sau inconfortabilă.


Apa

Apa foarte fierbinte poate face pielea să se simtă uscată și sensibilă. În plus, apa cu un conținut mai mare de minerale, poate fi dură pentru pielea sensibilă.

Care sunt caracteristicile comune ale pielii sensibile?

Pielea sensibilă poate fi caracterizată prin semne vizibile de sensibilitate, cum ar fi roșeață și uscăciune, dar și printr-un sentiment de disconfort. Aceste semne sunt adesea legate de o bariera de protecție a pielii slăbită, care poate determina ca pielea să fie mai sensibilă la agresori. O barieră cutanată compromisă cauzează adesea pierderi excesive de apă și poate duce la deshidratarea pielii. O barieră sănătoasă ajută pielea să rețină umezeala pentru a preveni uscăciunea și sentimentul de disconfort, consolidând în același timp apărarea pielii împotriva agresorilor externi.

Cum îngrijești pielea sensibilă?

Indiferent dacă observi semne exterioare ale pielii sensibile sau te confrunți doar cu disconfort ocazional, este important să ai grijă de aceste preocupări, ajutând în același timp la consolidarea barierei de protecție a pielii. Hrănește și hidratează pielea uscată cu serumuri hidratante, creme hidratante sau măști de față pentru a ajuta la echilibrare și calmare. Formulele care pot ajuta la reducerea roșeții vizibile a pielii sunt o altă modalitate de a ajuta la calmarea acestor efecte. Pe lângă ameliorarea semnelor vizibile ale pielii sensibile, caută produse care pot ajuta la întărirea și repararea barierei de protecție a pielii pentru un aspect mai sănătos în timp.

Cum ajuți la protejarea pielii sensibile?

Pe lângă calmarea și întărirea barierei de protecție a pielii, este important să protejăm pielea de agresorii externi. O protecție solară zilnică este indispensabilă pentru orice tip de piele, inclusiv pentru pielea sensibilă. Protejează-ți pielea de radiațiile UV - chiar și într-o zi înnorată - pentru a te bucura de o piele cu aspect sănătos. Alege o formulă care să ofere și protecție anti-poluare pentru a te apăra împotriva radicalilor liberi și a altor potențiali iritanți. De asemenea, poți încerca o protecție solară minerală pentru pielea sensibilă, care oferă protecție SPF într-o formulă lejeră.

Care sunt cele mai potrivite produse pentru pielea sensibilă?

În ceea ce privește îngrijirea pielii sensibile, caută formule cu ingrediente alese cu grijă și produse care sunt formulate pentru a fi blânde. Un produs de curățare fără clătire poate fi un mod blând de a curăța pielea. Caută creme hidratante cu o textură bogată pentru a reconforta și calma pielea și totodată formule care se absorb ușor, fără frecare. Dacă te confrunți cu roșeață vizibilă sau uscăciune excesivă, asigură-te că utilizezi o cremă hidratantă pentru pielea sensibilă care va oferi hidratare, ajutând în același timp la întărirea și repararea barierei de protecție a pielii.

Cu expertiza noastră în ceea ce privește pielea sensibilă, chimiștii Kiehl’s formulează produse eficiente cu ingrediente atent selectionate, în concentrații care sunt adecvate pentru pielea sensibilă. Alege o rutină pentru pielea sensibilă pentru a te ajuta să-ti calmezi și îngrijești pielea.

Sfatul Expertului

“Este important să căutați formule non-abrazive care să ajute la repararea și consolidarea funcției de barieră a pielii. În plus, utilizați produse special formulate pentru pielea sensibilă și evitați ingredientele despre care se știe că sunt iritante ale pielii sau potențiali alergeni.”

– Dr. Megan O’Brien, dermatolog consultant Kiehl’s

Mesaj de orientare
Pentru cele mai bune rezultate, întoarce dispozitivul